torsdag den 31. maj 2012

La Casa de Rafaél Ortiz

Vi besøgte Trinidad med 3 overnatninger privat hos Vivian og Pablo, der var 4 fine værelser og lille restaurant, hvor der også kom gæster udefra til spisning. Pablo havde været ansat nede ved et hotel på stranden, men arbejdede nu hjemme i Vivians casa particulare. Byens midte består af skønne gamle huse i kolonitidsstil, her den nok mest flotte bygning, bygget omkring 1816 af en sukkerbaron, vi er nemlig i området med sukkerrørsmarker. Nu er bygningen restaureret og fungerer som kunstgalleri. Synes det var lidt svært at scrappe dette billede, for hvad passer lige til gult og blåt andet end... gult og blåt. Dertil skulle der heller ikke for meget poppet pynt på til dette gamle hus med de lige linjer og rene farver. Blomster og sommerfugle kan jo gå til det meste, så alt i alt blev det vist meget enkelt. I modsætning til de 6-kanter man ser rundt omkring nu, har jeg brugt en 8-kant (oktogon), da jeg har sådan en på min cricut.

lørdag den 26. maj 2012

Udkig #6

På den allerførste dag i Havanna, tog Luis os med rundt i Gamle Havanna, og bl.a. var vi inde og se Hemmingsways stamværtshus, åbenbart et tilløbsstykke for turister. Da vi kom ud igen, stod L. og forklarede de andre noget, mens jeg kiggede mig lidt omkring og op, og så denne nysgerrige dame på hendes altan. Jeg snuppede lige et foto, mens hun havde focus på noget længere ned af gaden. - Det gode er, at hun også har en lille tøjsnor !

.
Hama-perler har aldrig været noget hit for mig, men nu har jeg købt en pose med 1000 stk. i til en 10'er (kunne nemlig ikke finde børnenes perleæske fra "dengang") og har brugt dem her, de kan både klippes/skæres over på langs og tværs, og kan vel nærmest bruges lissom dew drops. Tror jeg så dem anvendt i mit scrapblad fra Holland, jeg kan da ikke have fundet på det selv....
-------------------
Fik lige lyst til at vise, hvordan Picasa billedredigeringsprogrammet har fået mange flere muligheder i at lave sjov med billeder, prøv lige at se her:

Har klikket på knappen "boost", og det må man sige, det har fået ! Har faktisk brugt den funktion til et foto, hvor H. står med tæerne i Det caribiske Havs bølger, vand, himmel og sand, det har altsammen lige fået et boost, inkl. H. ;-))
.

Her er trykket på "neon". Man kan selv vælge alle mulige farver, så der er mange muligheder, hvis man er til denne form for redigering.
.

Her "spejlvend farver", det er jeg særlig vild med ved dette LO, fordi farverne bliver "mine" !
.

Focuszoom, nok mere velegnet til andre billeder end dette, skal nok bruges til et foto, hvor der er et centrum af zoome ud.
.
Og endelig "blyantstegning"

Der er mange flere muligheder, synes det er sjovt at lege med, prøv det !
Måske kan andre billedredigeringsprogr. noget lignende, men jeg bruger kun Pisaca, så jeg aner ikke hvad de andre programmer kan.
.
Håber jeg får tid til noget mere scrap her i fridagene, selvom solen skinner dejligt udenfor. Hvis det bare er vindstille, kan man faktisk godt sidde og pusle med papir ved havebordet :-)

torsdag den 17. maj 2012

Tørresnoren #5


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at næst efter døre og porte, synes jeg tørresnore kan være ret spændende, her er i hvert fald en af slagsen, skudt i Gamle Havanna den sidste formiddag, vi havde til egen rådighed. Vi gik en tur i de gader vi kendte fra Luis' guidetur, vores mål var bogmarkedet på Plaza Armas. Kigger man lidt op, kan man få øje på sjove/flotte detaljer bl.a. en 'god' tørresnor.
Kan nogen mon huske i scraptidernes morgen, at vi en overgang brugte diasrammer, enten nogle rigtige vi beklædte med matchende papir eller de færdigkøbte. Jeg har taget den gamle idé op her og pyntet den lidt og sat en tørresnor i. Desuden har jeg fundet mine rubons frem, kan egentlig godt li' dem. "Tørresnoren" er stanset ud med nogle gamle dies til Sizzix'en, som jeg i de gamle scrapdage var ret glad for.
I dag har jeg siddet og lavet et meget blåt LO, det må komme på en anden dag.
- Hvem der bare havde fri morgen, har du ?

mandag den 14. maj 2012

Odderkøb

. Har været på en skøn weekendtur til Århus, hvor jeg lige droppede ind på vejen hos Gittes hobbybutik i Odder, og fik handlet godt ind. Her er lidt af indkøbene, alt kan jeg ikke vise, da noget nok skal bruges til adventsgaver, jaaa, det er med at være i god tid :-) I Århus var der et arrangement, som hed Mejlgade for Mangfoldighed, så vi gik op og ned af den til lejligheden græsbeklædte gade og så på folk, hørte musik og faldt ind på diverse gallerier, for at få varmen, det var pivkoldt. Mejlgade ender ved domkirken og på Bispetorvet var der kræmmermarked, her fandt jeg nogle Mors dagsplatter, som er hippe for tiden til dessert/kagetallekener, til kun 5 kr. stykket ! Der var alverdens sager at kigge på, men resten af familien var mere hooked på Mejlgade. I Odder købte jeg en del clearstamps, er lidt vild med dem, synes de er ret anvendelige. Det nye var nogle "Candy", har ikke set dem før, de ligner lidt paillietter, fås i flere farver. Desuden mini-mini puslespilsbrikker, tænker de kan få en gang mist eller anden slags farve, så er det fint pynt på LO'erne. Skulle nogens vej falde forbi Odder, så kig ind til Gittes hobbybod, der er masser af gode sager.

lørdag den 5. maj 2012

tirsdag den 1. maj 2012

Cuba-smash

I en af mine adventsgaver 2011 fra Kimic gemte der sig en smash-bog, beregnet for vores forestående C-rejse. Jeg har valgt at bruge den til fotos af vores overnatningssteder + lidt tekst om, hvad vi foretog os hvor. Der blev vist ikke så meget smash over bogen, men mere nogle mini-scrapsider. Jeg har til formålet lavet en A4 mappe til at smashe hele turen i. Alt materialet er lagt i bogen, jeg skal "bare" :-D se at få samlet det hele...

Forsiden:


3 sider fra bogen:
Vores overnatning i Old Havanna foregik på et kloster)hotel i en smal gyde, hvor der var meget stille, ingen biler kunne køre på den smalle vej.


Efter 2 overnatninger i Havanna, blev vi kørt ud vest på 280 km til Viñalesdalen, her boede vi privat a la bed and breakfast hos Basita (skøn farve på et hus :-)-)


Sidste by inden vi igen skulle overnatte i Havanna og hjem næste dag, boede vi i Cienfuegos på hotel Palazio Azul, som lå lige ved bugten med en skøn udsigt til marinaen og palmerne langs vandet og Maleconen (strandpromenade) ind til byen.


- Dejligt med sådan er 1. maj fridag, hvor man kan få lavet lidt hobbybetonet !

Og hvem har også lige fri på torsdag, skal med mit slægtsforskerhold hjemsøge Landsarkivet for Fyn, så man kan blive klog på, hvor de gemmer de oplysninger, man har brug for, det blir spændende.

... Jeg må i gang med den STOOORE Cuba-smashbog... - der er altid nok at gøre for en scrapper !