fredag den 8. maj 2009

Toscana
Inden alt for længe skal vi have en uges ferie og turen går til Toscana: Firenze, Siena, Pisa, Montecatini, Venedig, Gardasøen.
Er der nogen der har gode tips og erfaring med, hvad man bør se de forskellige steder og idéer til hvilken vin man evt. skal gå efter, vi skal nemlig også besøge vingårde. Glæder mig spec. til Siena og de gamle huse med tegltagene, der bliver noget for en ivrig fotograf (læs: scrap)
Uuh, det blir godt, glæder mig helt vildt !

Ha' en god Bededagsferie !

Dorit

8 kommentarer:

Anne Bente sagde ...

ejjjj hvor ser der dog bare lækkert ud.

LaChris sagde ...

Wau Dorit, du kan glæde dig !!! Vi har ferieret i Toscana, hvor vi boede på en gammel vingård lidt nord for Firenze. Firenze er en skøn by og Siena er bare SÅ smuk, synes jeg. Du får en masse dejlig billeder med hjem :O) Vin har jeg ikke meget forstand på, jeg drikker det bare....nej, selvfølgelig kan man smage om noget er godt eller skidt. Vi besøgte en vinkælder i Siena-den lå ligesom under en parkeringsplads, nærmere kan jeg ikke komme det. Men er det ikke altid sådan, at næsten al vin smager godt på ferien, og hjemme smager den bare ikke ligeså godt :O) Det er jo noget med stemningen når man drikken den. Ihhh, vi skal vist også til Italien i år med campingvognen...glæder mig !

Karina sagde ...

Jeg har desværre aldrig været i Italien!! Så jeg kan ikke give forslag, men det lyder spændende...
Jeg vil se frem til at se fots og LOer derfra ; )
God stor bededagsferie ; )
Knus Karina

Pia sagde ...

uh sikke super flotte billeder du kan få med hjem lige til at scrappe. Du må have en rigtig dejlig tur.

Charlotte sagde ...

Det lyder dejligt!!! Jeg er sikker på du får en masse pletskud med hjem - for det er jo et skønt område i skal besøge.
Jeg kender så kun til Venedig og har været ved Gardasøen for mange år siden - husker ikke hvor, så det er desværre lidt begrænset med gode tips herfra.
Jeg håber i hvert fald i får alletiders GODE tur! :-)

Cecilie sagde ...

Åh! Toscana - som jeg plejer at sige, så er der så smukt, at det gør ondt i sjælen. Min mand og jeg har tabt vores hjerter til området, og der er så meget smukt at se. Du kan virkelig glæde dig. Jeg går ud fra (og håber), at I kommer til at have en bil, for det er virkelig vigtigt i Toscana.

Jeg ville satse mest på at blive i området omkring Firenze og Siena i stedet for at køre til Venedig og Gardasøen, men det er måske bare mig.

Her er nogle forslag:

- tag en tur til Montepulciano. Byen ligger på en bakke, der er sej at komme opad, men den er værd alt besværet. Næsten på toppen ligger cafeen Poliziano, som har en helt fantastisk udsigt. Overfor cafeen ligger en lækker butik, som sælger lædervarer og håndbundne bøger. Den lokale vin Vino Nobile skulle iflg. mine forældre og mand være helt fantastisk, og vi medbringer den altid, når vi rejser hjem igen. Se her: http://italianfood.about.com/library/weekly/aa032097.htm

- I kunne også overveje at køre en tur til Cortona, som har et fascinerende etruskermuseum og nogle forrygende gamle huse.

- Pienza er en skøn by, som har en masse toscansk charme.

- vi havde stor fornøjelse af at tage til Pisa sent om aftenen, for der kunne vi se tårnet lyst op mod den mørke toscanske himmel og uden ret mange turister. Det var nok for os.

- i Firenze kan vi på det allerstærkeste anbefale Medici Riccardi kapellet, som ikke er et vanvittig besøgt sted, men som er BERUSENDE smukt: http://www.firenzeturismo.it/en/find/scheda-dettaglio-musei.html?table=musei_items&pk=mus_id&rowid=10&preview=y

- hvis I skal have en is i Firenze så se, om I kan finde isbutikken "perche no", som laver ekstraordinær god is. http://www.percheno.firenze.it/index.php?lang=en

Jeg håber, at I får en vidunderlig ferie, og jeg vil glæde mig til at se billeder fra jeres tur. Der er så underskønt i Toscana.

Margit sagde ...

Waauuuwwww.... hvor er du heldig. Det er totalt fedt område.
Vi boede på en campingplads uden for Firenze og kørte ture derfra. Sienna er SMUK... glæd dig.
Der er også San Gimignano, som er et besøg værd. Det er byen med de mange tårne. 14 middelaldertårne er tilbage (af 70)
Men læs evt.om den på nettet.
God aften

Kirsten sagde ...

Jeg har aldrig været på ferie i Italien, men med Cecilies beskrivelse er det da et MUST at opleve. Vi har snakket om at tage til Kroatien med campingvognen, der skulle også være fantastisk smukt.
rigtig god tur og glæder mig til at se nogle fantasiske billeder:-)