fredag den 24. oktober 2014

Anafi

Fra Kamaris (Santorini) strandpromenade kan man i klart vejr se over til naboøen Anafi. Beskrivelsen i Turen går til... gør, at den ø nok kunne være et besøg værd: fra færgelejet går en stejl slugt 1 km op til hovedbyen Chora Anafis, hvor de fleste af øens 265 indb. bor. Øst på ligger en dejlig strand, der ender ved en 460 m høj klippe, Kalamos-klippen, det er Europas 2. højeste klippe kun overgået af Gibraltarklippen. Tidligere var Anafi plaget af pirater, som efterlod skatte, bl.a. fandt franske turister for nylig værdifulde gamle smykker ved ruinen Kastelli. Selvom hovedbyen er lille er der både turistkontor, internetcafé og biludlejning, så man har mulighed for at komme ud til de andre småbyer Vagia og Ag. Pateleimon. Der dyrkes hvede, byg, citrus, løg, tomater, oliven, abrikoser og vin, og højeste punkt er bjerget Vigla 582 m. Det tager 1½ time at sejle fra Santorini til Anafi. En af de mange myter om Anafi fortæller, at Anafi steg op af bølgerne på Apollons ordre for at frelse Jason (ham med det gyldne skind) og argonauterne fra en voldsom storm. - Det kunne være sjovt at tage en overnatning på Anafi, når man nu alligevel besøger Santorini :))


Nu var det ikke meningen, der skulle så meget pynt på i højre hjørne, men når man pjatter med liquid pearls skal man huske at droppe dem på til sidst, ellers kan det gå gruelig galt og det gjorde det denne gang, altså måtte der camoufleres med extra pynt ....

2 kommentarer:

Margit sagde ...

Super lækkert LO med lækre farver. Og sikken en udsigt fra det bord...!! WOW.
Det må snart være de græske øers tur for os... vi "mangler" at besøge mange af dem!
Jeg er altså vild med dit LO... så ved ikke helt hvad der skal "skjules"...!!??

Kirsten sagde ...

Ja, Anafi lyder bestemt som om den er et besøg værd.
Igen et rigtig lækkert Santorini LO, lige i de "rigtige" flotte farver.
Jeg tror vi alle kender dét med, at der er noget, der er "gået galt" der skal skjules, men hvis du ikke selv havde nævnte det, var der ingen der havde tænkt, at pynten primært var der for at dække over noget. Det ser rigtig godt ud, præcis som du har lavet det.