onsdag den 9. juni 2010

Atter hjemme...

Har været på sommerferietur i Annecy og Provence, kom hjem i søndags efter 10 dages rundtur med bus til det skønne Sydfrankrig.
Vi har været 2 nætter i Annecy (40 km syd for Geneve), hvor det desværre regnede den ene dag og var gråt i gråt den næste. På vej til næste overnatningshotel var vi på en skøn, skøn 30 km lang togtur syd for Grenoble til La Mure. Det er en tidligere mineby, og turen blev kørt på tidligere tipvognespor. Men flot tur over mange høje broer og gennem mørke tunneler.
Derefter gennem Gap og Sisteron (hvor tour de France starter den 15.07. og hvor man allerede her i god tid var begyndt at hænge plastik cykel T-shirts op i gaden) frem til Arles, der er en spændende by, som vi besøgte, med bl.a. levn fra romertiden med arena og amfiteater samt Aix-en-Provence, hvor vi besøgte et stort marked med alskens sager. Derfra videre til 3 dages ophold i Baleruc-les-Bains. Under opholdet her besøg i La Camargue, som er det område der ligger ved Rhône-flodens udmunding, i dette delta er et salt vådområde med flamingoer, vilde, hvide heste og sorte tyre. Vi besøgte byen St. Marias de la Mere, som ligger helt ud til Middelhavet. Vi besøgte også byen Seté, som i centrum er gennemskåret af kanaler, så vi var ude på en kanalrundfart.
Så gik turen hjemad igen, men undervejs stoppede vi ved ækvadukten Pont-du-Gard, som er et 2000 år gammelt imponerende bygningsværk, bygget af romerne til at lede vand fra Uzes til Nimes. Lidt senere på dagen ankom vi til et hotel ude på landet, hvor vi skulle spise fransk landfrokost, og senere igen var vi på vingårdsbesøg hos danske Anne og hendes franske Pascal med smagsprøve på 3 rødvine.
Overnatning i Beaune, frokost og ophold i Colmar (uha, her er mange fotoemner for scrappere) og sidste nat syd for Frankfurt, inden den lange vej hjem gennem Tyskland.

Lige lidt indtryk fra turen:

Annecy:
Ost og skinke til salg på markedet. Fiskeforretning. Middelalderfængsel på øen L'isle. Kanal med både. Fontæne. Etagefuglekasser.Aix-en-Provence:
Perler i blåt/grønt fra markedet, violinspiller, solsikker.
Fra togturen:
banegårdsur i Saint George de Comiers, togturen til La Mure.
Gap: statue ved spingvand.Arles:
Arena, teater, petangue-spillere.
Camargue: de vilde, hvide heste. Flamingoer.
Seté: båd ved kajen.Ækvadukten Pont-du-Gard, Flutes og rødvin til landfrokosten, min nye bil, skilt fra Colmar, lavendler v. Bensheim. Franske indkøb.


Jeg fik taget tæt på 700 billeder, som jeg nu har været i gang med at redigere, og så må der vel blive lidt scrapmateriale.
Det var den sommerferie, der bliver ikke noget ferie igen før end september... det blir en lang sommer.
Tak til dem, der læste med hele vejen igennem !

11 kommentarer:

Karina sagde ...

Velkommen tilbage. Det lyder som en oplevelserig ferie!
Og nogle kanonbilleder du har taget. Jeg vil se frem til at se dem scrappet ; )

Kirsten sagde ...

Lækre billeder du har taget :-D
Sjovt med skiltet fra Colmar, - jeg har taget præcis det samme. Selvfølgelig var det perlerne i de blå nuancer du skulle "skyde" - hvad ellers ... HE-HE
Er spændt på at se billedet af din nye veninde ved lejlighed.

Charlie sagde ...

Velkommen hjem - lækre fotos og god tur kan jeg fornemme. Mange steder vi også har besøgt - dog har vi Camarque til gode. Fuglekasserne er normalt dueslag de steder vi har set dem - sjove ikke? Pont-du-Gard - der har jeg en GYSER historie fra. Vi var der for ca 5 år siden en bagende varm sommerdag og stod på broen i en af buerne - dengang og nu er øverste etage helt lukket - tidligere kunne man også gå deroppe - men vi stod som sagt i en af buerne og så det mylder af badende, både, folk der var på picnic osv. ved siden af os stod nogle højrøstede unge franske fyre, en af dem hoppede op kanten og satte sig - hvilket var nok til at gøre mig lidt svimmel da jeg ikke er så glad for højder. Jeg stod med min familie og kiggede ud og VUPTI rejste han sig og sprang ud. Jeg siger dig - jeg var tæt på at "dåne" - jeg troede han havde begået selvmord lige for øjnene af os - men nej - alle hans venner hujede og klappede og han svømmede lystigt rundt dernede og kiggede på de unge piger på bredden til ære for hvem det åbenbart havde foregået. FU.. jeg måtte godt nok lige synke mit hjerte for at få det på plads igen. Men FLOT - det er der jo som man også kan se på din header.

Susanne sagde ...

Velkommen hjem Dorit, Det er som sædvanlig nogle rigtig gode billeder du har fået taget, har du selv lagt mærke til at der er blåt på dem alle :)

Glæder mig til at se nogle LO med dem

Margit sagde ...

Atter engang... velkommen hjem. Super fede billeder (savle...længsel...hulk!!!)
Sète har vi holdt campingsommerferie ved i flere år!! Og kan kun være enig med dig i din begejstring...
Glæder mig til at se mere...scrap.
FLOTTTTT header...
Knus

Susanne sagde ...

Ups undskyld der er faktisk et par ude :)

Charlotte Ravn sagde ...

Velkommen hjem. Det lyder jo som en pragtfuld tur og sikke mange lækre billeder du har taget. Glæder mig til layouts!

Karin sagde ...

Ja, man må sige du får set verden Dorit ;-) og dejligt at du deler billederne med os :-)

Charlotte sagde ...

Velkommen hjem til regnvåde Danmark ... dejligt at se i havde godt vejr de fleste dage.
Nøøøøj - sikke flotte billeder. Jeg er vild med at kigge og læse om rejser. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se nogle LOs fra jeres Frankrigs tur. :0)
Suuuper flot header du har lavet.
Puh ja, der er lang tid til september. Håber du kan holde dig oppe ved de dejlige oplevelser i har fået i Frankrig.
Jeg selv har ferie fra uge 27 og så 3 uger frem. Glæder mig!
Hyggeligt at se dig tilbage! :o)

Heidi Jensen sagde ...

Ja som altid flotte billeder. Du kan bare det der.
- og ja der er lang tid til september.

llq sagde ...

pretty good post. I lawful stumbled upon your blog and wanted to command that I get really enjoyed reading your blog posts. Any condition I’ ll be subscribing to your maintain and I hope you despatch again soon pumps christian louboutin.