søndag den 15. april 2012

Hos købmanden #3


.
Fra Havanna fløj vi i 2 timer ud til den østligste by på Cuba, Baracoa. Her var vi på nogen spændende ture. Vi var der 2 nætter, så var det videre med bus til byerne på sydkysten. I Baracoa boede vi privat, casa particularis, som minder om bed and breakfast herhjemme, men måske med mere servise på her på Cuba. Casa Elvira hed huset, det var knaldhamrende blåt, så det kommer der højst sikkert et LO ud af !
I Baracoa tog vores supergode guide Luis os med på en bytur, hvor vi bl.a. var inde og se en butik, hvor kun de lokale handler for deres pesos. Alle madvarer er superbillige, så alle har råd til den fornødne kost.
På gulvet stod sække med ris, mel og korn, som folk kommer og får vejet af. I det venstre hjørne, som jeg desværre ikke fik taget foto af, stod en mængde 30 stk. æggebakker i pænt store stabler.
Her handles for rationeringskort, dvs de lokale, som bor i nærheden, har deres egen bog, hvor der bliver skrevet i, når de køber mad, ligesom hos købmanden her i DK for40-50 år siden.
Overalt på Cuba ser man slagord for deres fædreland, revolusionen og de 2 gamle Fidelbrødre, og her i shoppen står der skrevet på bagvæggen: Leve Fidel og Raul !
- Til dette LO har jeg brugt farver, som det er ultrasjældent jeg bruger, glæder mig til at komme tilbage til "mine" farver :-)
Noget nyt er også, at jeg har ladet mig inspirere af en skitse, som jeg har i min P52-bog ...
Når man (er scrapper og) kommer til udlandet, køber man da en avis, så man har lidt på det fremmede sprog, så der er puttet lidt avistekst på LO'et. Avisen hedder Granma og er udgivet af staten, så teksten er kontrolleret. På forsiden og de næste sider er der artikler skrevet af Fidel, han trækker stadig i trådene, selv om brormand har overtaget magten...
.
Go' søndag aften !!

5 kommentarer:

Karin sagde ...

Fedt LO :))

Kirsten sagde ...

Igen et lækkert Cuba-LO og egentlig ganske forfriskende med nogle andre farver end "dine" HE-HE :-)
Hyggeligt med de små historier du har med omkring billederne.
Får helt lyst til at komme til Cuba.

Pia sagde ...

super lækkert i farver og opsætning
knus Pia

Annette sagde ...

Superflot layout med fin opsætning og så lækre farver.
Dejligt at du fortæller historien, der hører til. Det gør det meget mere personligt.
Sikke en sjov butik - som vi husker herhjemmefra - for 40-50 år siden.

Det er betryggende at vide at din avis fra Cuba er kontrolleret......haha. Og en skøn ting at have med hjem - men mon der er mange ikke-scrappere der forstår det ? Nej, vel.
Tænk for et samfund ! Det må være underligt at opleve.

@lfie sagde ...

Et virkeligt inspirerende layout.