søndag den 14. september 2008

Ugens højdepunkt, uge 37

Hele ugen har været eet stort højdepunkt, nemlig vores sommerferie til Santorini. Vi har virkelig haft en dejlig ferie med skyfrit fra morgen til aften, lune aftener, hvor vi har slentret på strandpromenaden. Jeg elsker simpelthen den promenade, den er fyldt med restauranter, barer, caféer, tøjforretninger, smykkeforretninger, gadesælgere i selvlavede smykker, portrættegnere, popcornsælgere, turarrangørere, vekselbutikker og minimarkeder. Der er et leben om aftenen, hvor alle lige skal en tur ned at spise eller shoppe. Forretningerne har åbent til kl. 23, så der er skønt at slentre rundt. Alle restauranterne har udeservering på strandsiden og så kan man sidde og skue ud over vandet og høre bølgerne slå mod stranden... det blir jeg aldrig træt af !
Vi har været på 2 dejlige sejlture inde på calceraen, en dagstur over til en anden ø, hvor vi spiste frokost i strandkanten, og en aftentur, hvor vi lå og vuggede med skibet, mens solen gik ned, og der blev spillet klassisk musik; meget stemningsfuldt.
Så har vi lejet bil en dag, hvor vi kørte fra fyrtårnet i syd til Oia (Ia) i nord. Undervejs besøgte vi SantoWines, hvor der brygges vin fra størstedelen af øens 800 vindruedyrkere, købte et par flasker dessertvin med hjem, den som vi "plejer" at købe, når vi er dernede, den er meget sød, da vindruerne ligger i solen og tørrer i 14 dage, inden der bliver presset 1 dråbe meget sukkerkoncentreret saft ud af hver drue. Vi var også nede og køre på det lave land mod øst, hvor vi næsten var ved at fare vild på de meget smalle veje. Vi havde godt nok et kort med, men ikke alleveje er på, og skiltene kan vi ikke rigtig regne med. Vi kom ned til en mikro fiskerihavn, der var da en lille taverna, hvor vi ville have lidt at drikke... men der var kun servering, hvis man ville spise der, og det havde vi ikke lige til hensigt, så vi kørte igen, og måtte nøjes med vores medbragte vand.
De første par dage dasede vi ved swimmingpoolen, vi kunne jo lisså godt få overstået det med de røde skuldre, men ellers vil vi gerne ud at se, hvad stedet kan byde på. Vi har jo været der før, som sagt, og derfor vidste vi hvad vi ville se igen, og lagde ugens program efter det.
Jeg har taget ca. 350 billeder... en del er af de finurligheder, som er kendetegnende for græske øer, bl.a. at man frejdigt parkerer lige under et "No parking"-skilt ! Det er svært at vælge fotos ud, men har valgt disse:

Til en begyndelse lige et kort over Santorini, som er den resterende top af en vulkan, der sprang i luften ca. 1650 f. Kr. Der har gennem årene dannet sig en ny vulkantop, der er dukket op af vandet og ligger midt i calceraen. Man kan komme på besøg derovre og gå op på vulkanen, hvor der lugter af svovl og ryger op et par steder. Der er opsat seismiske apparater til måling af evt. aktivitet.
Fra en af fiskerestauranterne på strandpromenaden.
Der bliver fanget friske fisk hver dag til aftenens spisegæster, men vi er ikke meget for fisk. Den store foroven er en sværdfisk.Hotelkatten nyder solbadning ved poolen.Fira, skilt henvisende til trappen med æsler og muldyrNår de lange trappetrin ikke er helt i water, bliver en stol da lige klodset op:Ikke noget kissemisseri her, da man har fået mundkurv på.Havnen neden for de 680 trappetrin, hjemmegjorte askebægere.Havnen under Fira, gammel dør.
Øen Thirasia, mole, fiskerbåde og Fira i baggrunden.
Thirassia, front på fiskerhus.
Fira set fra sydøen samt krydstogtskibe, der hver dag kommer med masser af turister, der skal op i Firas mange smykkebutikker at handle guld.Oia, kunsterby i nord, genopbygget efter jordskælv i 1956. Gammelt dørparti.
Oia, vue ned over solterrasse.
Thirassia, tjaaa hva' ka' man sige... låst dør !
Thirassia, nymalet robådThirassia, genbrug af mad-spandThirassia. Kunne ikke stå for denne rustikke opstilling.Nea Kameni (den brændte ø), besøg på vulkanøen i midten af calderaen.
Kamari, strandpromenaden og bjerget Mesa Vouno i baggrunden.
Kamari, man parkerer hvor er er plads.Firostefani, by sammenbygget med Fira. Foto taget ind en gård.
Og sidste: hvor der er højdepunkter, må der også være det modsatte:
da vi skulle hjem fra Kastrup Lufthavn var benzinpumpen brudt sammen, og vi måtte hjem med hjælp fra Dansk Autohjælp. I stedet for at være hjemme kl. ca. 18 var vi hjemme kl. 22, da vi måtte læsses om 2 gange, første gang i Glostrup, da den bil som hentede os kun måtte køre i en radius af 100 km, og da vi var kommet godt at sted i en anden vogn, opdagede manden fra DAH, at bilen var rippet for sin brobizz... Så måtte vi skifte lastbil igen i Slagelse, men så kørte vi også direkte hjem, godt trætte efter en lang rejsedag, hvor vi faktisk også blev 1½ time forsinket fra Santorini pga vinden. Vi skulle starte i banen, hvor flyene plejede at lande, men da vi var kørt ud til start, kom man lige i tanker om, at der lå et kabel tværs over banen, som man bruger, når jetfly skal lande. Så retur til gaten og vente 1 time ! Tænker på hvad der ville være sket, hvis ikke lige man var kommet i tanker om at flytte det kabel, og det var jo efterhånden blevet den 13. !!!Sådan gik uge 37 med en skøn ferie.


10 kommentarer:

Karina sagde ...

Velkommen tilbage. Det lyder som en dejlig ferie. Det er i hvert tilfælde nogle flotte billeder, lige Grækenland i en nøddeskald. Vi elsker jo også Grækenland, det kan være man skulle prøve Santorini næste gang...

MH72 sagde ...

Skønne, skønne billeder med gode detaljer. Det ser ud til at have været en fantastisk ferie!

charlotte sagde ...

Velkommen hjem til Danmark.
Hvor er de billeder bare smukke! Hold da op! Nu glæder jeg mig allerede til at komme ud at rejse igen! :-)
Det lyder til at jeres ferie har været super god!

Pia sagde ...

wow nogle lækre billeder kommer til at mindes de dejlige ferier vi har haft på de græske øer. Du har taget nogle rigtig gode billeder som der kan komme nogle skønne loer ud af. Det var en værre hjemkomst heldigt det endte godt.

Anne Bente sagde ...

velkommen hjem, for den da så mange flotte billeder,det ser vel nok bare lækkert ud.

Kirsten sagde ...

Heeejjjj, og velkommen tilbage, - du har været savnet.
Øj, hvor lyder det dejligt, det du fortæller. Jeg kan godt forstå at I har det med at vende tilbage til Santorini.
Glæder mig til at se billeder på Convention :-)

Maribi sagde ...

IIh, sikke nogle skønne billeder fra jeres ferie. Får helt lyst til at sætte næsen mod Santorini. Flotte flotte detaljer på billederne, du har da noget at scrappe med i den næste tid.
Surt med jeres hjemrejse :-(

Anja/M&M sagde ...

Hvor ser det bare helt fantastisk ud. Det ser ud som om I har haft en skøn ferie - suk, bare det var mig. Det er nogle rigtig stemningsfulde billeder du har taget..

Christina / LaChris sagde ...

Wau hvor ser det skønt ud på Santorini...fantastiske flotte billeder du har taget !! Jeg vil også til Santorini :O)

Karin sagde ...

Skønne skønne billeder! Nu kan du sikkert få al din lyst styret med de blå farver. Der er da enormt meget blåt der hvor I har været :-)