søndag den 21. juni 2009

Store bær og italienske nødder !

I går var jeg ude at plukke jordbær, og der var nogle kæmpe eksemplarer imellem:som skulle bruges til:Det største vejede 42 gram.

Vi skulle nemlig have gæster, blot et vennepar og deres 3 børn + et ekstra barn. Og uhm, hvor var den kage go': mørdejsbund, et lag med marcipansjams, chokolade og endelig et cremeflødelag og jordbærene på toppen.
Anledningen var, at vores venner havde foranlediget vores bil kørt hjem og ud igen, da vi skulle på vores Toscanatur, så den ikke skulle stå "ude i byen" i 10 dage.
Samtidig havde vi planlagt, at der skulle serveres italiensk mad, og da der er en italiensk købmand i Svendborg, der leverer mad ud af huset, så var det jo lige lidt nemt. Så altså der blev bestilt buffet, og det var meget lækkert. Først lidt crostini med pesto som antipasti, derefter 2 lakseretter, toskansk kyllingesalat og så nærmest pølse- og ostebord med diverse tilbehør i form af grillede marinerede artiskokker, semidried cherrytomater, skovsvampe, grønne/sorte oliven og syltede nødder til osten. Der var også medfølgende italiensk brød og olivenolie med (dryppes på brødet + salt) samt toskanske mandelkager til kaffen. Uhm, det var godt det hele, det er ikke sidste gang vi bestiller derfra. Og faktisk blev vi så mætte, at vi måtte springer osten over ! Inden kaffe og tærten så vi lige et par hundrede billeder fra vores tur, så aftenen var helt italiensk. Oven i købet hørte jeg, at filmen Italiensk for begyndere blev vist i TV !
Skulle nogen trænge til lidt inspiration, så tjek lige her:

Appetito


Til børnene havde jeg lavet pizzasnegle, pølsehorn, kyllingfilet på spid og minifrikadeller samt "børnesalat" og pommes Louisianna (posekartofer fra Netto !)
...

Til slut vil jeg lige vise et smykke, som jeg købte i Venedig, der er berømt for Muranoglasset. Og selvfølgelig skulle det være i mine farver:Nu vil jeg gå op i mit scraprum og rydde op, der ser nemlig ud, som var der smidt en bombe !
Ha' en god søndag.

5 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Øj tænderne løber helt i vand ved synet af den dejlige tærte og det skønne jordbær.
Jeg er vild med Italien, men er ikke så meget til italiensk mad, men det lyder ellers godt det I har fået.
Nu du nævner Murano glas, - var I ude på de 3 små øer, Murano, Burano og Torcello? Det er rigtig hyggeligt med et ø-hop mellem de 3 øer, som jo ligger lige ud for Venedig.
Flot kæde iøvrigt, den passer lige perfekt til dig ;-D

Karina sagde ...

Savle savle, den kage ser god ud. Og al den snak om mad... ; )
Det er en smuk halskæde. Jeg er også vild med murenoglas og har lavet mange smykker og glasfade i det. Endnu en af mine hobbyer...
Fortsat god søndag.

Pia sagde ...

mums hvor ser det lækkert ud med de jordbær. Det er et rigtig flot smykke, lækre farver. Du må have en god søndag aften måske vi ses den 4 juli?

Karin sagde ...

Ohh sikke bær... uhmm man bliver jo helt syg efter jordbær :-)
Flot smykke, og lige din farve!

Margit sagde ...

Her sidder jeg og savler....
Mums en lækker tærte ;o)
Den er da lige til at sætte tænderne i... og italiensk mad... uhhmmmmm.... det glæder jeg mig SÅ meget til vi skal nyde i ferien... HVER DAG!!! ;o)
Super smukt smykke... i vildt flotte farver...
God aften til dig.