søndag den 13. september 2009

Saftevand


Jeg har været på antik- og loppemarked i dag, fordi jeg ville se mig om efter nogle karafler, har nemlig fået den idé, at jeg vil have brygget noget kryddersnaps. Vi har en del slåen i hegnet omkring sommerhusgrunden, slåen skal have frost før de dur til noget, så nu går jeg og venter på koldere tider ! Jeg har allerede hældt snaps på valnødder, væsken er blevet helt sort. Den skal stå og trække ½ år, så det tager sin tid. Ikke fordi jeg egentlig bryder mig om snaps, men jeg håber det får en bedre smag, når frugtsaften er blevet trukket ud.
Den firkantede karaffel, står der "fars egen" på, den har en sølvplade på korkproppen med en kongekrone, og så står der Gustav Adolf, Sveriges konung. Jeg har ikke givet ret meget for karaflerne, fra 20-40 kr./stykket. Nu skal jeg så hen og købe snaps eller vodka, men glæder mig til at smage sommerens frugter på en anden måde, når vinteren kommer.
Nogen, der har erfaring med kryddersnaps ? Jeg har aldrig prøvet at lave det så gode tips eller opskrifter er velkomne !
PS: karaflerne står ved de nye vinduer, som lige er sat i...

8 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Næhhh.... jeg har ikke erfaring med at lave snaps.... kun med at drikke den... HE-HE... Jeg ville nok foretrække at lave snapsen af vodka, det smager da MEGET bedre end snaps, så som udgangspunkt må snapsen da blive bedre :-D

Det er nogen fantastisk flotte karafler, jeg tror de er et fund til prisen.

Karina sagde ...

Hvor er dine flasker fine. Det lyder ellers lækkert det du vil lave.
Jeg er ikke så meget til stærke sager, men elsker alt der er sødt. For mange år siden lavede jeg en appelsin likør. Den bestod af:
I økologisk appelsin med 40 huller i ; )
40 stykker sukker
40 kaffebønder
to ridsede vanillestænger
1 halv flaske snaps
og så skal den trække i 40 dage, sigtes og hældes på en af de flotte flasker ; )
God fornøgelse.

Karin sagde ...

Uha det der flot ud med sådan en samling karafler :-)
Den appelsin-ting Karina snakker om har jeg hørt skulle være helt eminent. Jeg er ikke selv til sådan noget stærkt noget.
Slåen kan vel bare få en tur i fryseren inden brug ;-)

Cowgirl sagde ...

Held og Lykke med produktionen. Synd at hyldeblomsttiden er ovre for Vodka og hyldeblomster giver en god damesnaps - jeg kan nemlig ikke li alm. snap uanset hvor mange sager man tilføjer.

Karina sagde ...

Hov en lille rettelse... det skal være en HEL bBrøndumssnaps ; )

Alternativ:
Tilføj en hel stang kanel, brug kun 1/3 snaps, resten 2/3 ren rom.
Lige noget til et par modne julenisser ; )

Cowgirl sagde ...

Hej Dorit, Hvis du mener midnatsscrap hos Iben - så er jeg optaget andetsteds - skal scrappe hos Jane...Men vi ses forhåbentlig til convention

jayne sagde ...

Hej Dorit
Jeg kan desværre ikke hjælpe med nogle opskrifter, da jeg ikke kan lide snaps... Men jeg er vild med dine karafler, har selv samlet nogle stykker, men de bare til pynt..
Dejlig dag til dig
Jayne

haulund sagde ...

Hej Dorit

Inspiration på opskrifter til kryddersnaps, se min blog: haulund-haulund. blogspot.com