lørdag den 28. maj 2011

Thorvald


Så har jeg lavet mit første slægts-LO af Thorvald, det har jeg kunnet nu, da jeg på Landsarkivet fandt hans udrejse fra DK. Thorvald var min mands farmors bror... men han fik en enkeltbillet til Amerika af sin svoger (farfar), fordi han havde lånt penge af ham til en bil, da han ville være repræsentant. Forretningen er nok ikke gået helt så godt, så T. kunne givetvis ikke betale sit lån tilbage, og så takserede man åbenbart selv straffen. Thorvald var gift med en pige fra Lille Restrup, de blev senere skilt. Jeg har været meget interesseret i at finde ud af, hvad der blev af både Thorvald og hans kone, og nu ved jeg så, at T. tog fra København 21.04.27 og sejlede mod Halifax i Canada, hvor han gik fra borde 01.05.27. Men hvad blev der så af T., ingen i familien ved det. Det kunne være rigtig spændende af finde ud af, for er der mon efterkommere ??
Jeg er altså lidt vild med Thorvald, i hvert fald er han da en flot fyr !
Jeg tror han har været en "fri fugl", det fremgår af nogle efterladte brev fra konen... derfor fuglene i ve. hjørne.
Heldigvis findes der en del gamle fotos, så jeg planlægger flere LO'er fra den gren af familien.

11 kommentarer:

alfie sagde ...

Lækkert lækkert lo med mange fine detaljer. Har du selv syet rundt? - fed fed detalje.
Og en spændende slægtning - lidt specielt at de blev skilt - det skete vist ikke så tit?

Karin sagde ...

Fedt fedt LO Dorit, og helt ny stil :-)
Sikke en historie, og glæder mig da til at se flere af den slags!

Kirsten sagde ...

Så fik du taget hul på de slægts-LO'er, og det har du gjort kanon godt. Det er super flot med de hvide og brunlige nuancer, og som seædvanlig har du mange lækre detaljer med. Det ser godt ud at du har lavet titlen lodret. Som Karin siger, - fedt LO i en ny stil :-D

aka sagde ...

Aih, hvor spændende. Det er da en sjov historie - og du må da finde ud af mere (og så skrive om det her) Thorvald er helt sikkert en flot fyr. Og sikke flotte omgivelser han har fået her. Det er utrolig lækkert sat op, og igen med en masse detaljer. Syning, det (håndtegnede ?)
skib og baggrunden er bare så flot. Krakkeleringer og gamle bogsider - passer perfekt.
Jeg glæder mig virkelig til at se flere slægtslayouts - og dejligt med de gamle historier....Den slags er jeg vild med.

Majer sagde ...

Hvor er det et flot slægtsLO! Og en rigtig spændende fortælling.

Linda sagde ...

Rigtig lækkert LO og spændende historie...kan da godt forstå du vil vide om der er nogle i Canada eller Amerika som er "følgere" efter ham...SCRAPPE sager:-)
God weekend

Linda

Karin sagde ...

Ha haa, Dorit. Kan slet ikke lige lade være med at sige tak for dine Fantastisk Fantasifulde Flouriserende Fråsende Fraser på mit blog indlæg :-)) herligt 1000 tak

Margit sagde ...

WAUW... sikken dukan forvandle stil... =0)
Super elegang og smukt... med fokus på foto... Troede ikke "man" blev skilt dengan!!
Sød detalje med fuglene ;o)
Håber jeg kan kommentere i dag =0)

Charlie sagde ...

Hva dælen - ikke noget i turkis?? GOD slægtshistorie med Thorvald. Min far var fra 1902 og hans lillebror "gik på gaden efter romkager og kom aldrig hjem igen". Vi havde altid hørt han nok var rejst til Amerika - så da vi var på Ellis Island i 2003 slog vi hans navn op på pc'en derovre og ganske rigtig - skibsdreng indrejst som ganske ung - man kunne få et print af papiret (og selvfølgelig købe et skilt m.v. med billede af skibet osv - det er jo USA) - men du kunne prøve at søge via nettet og måske finde mere om ham den vej. =0)

Mona sagde ...

Sejt !! Og dejlig mange lag!!

Stig Ali Lenskjær sagde ...

Flot arbejde Thorvald døde 28/6-1976 i Canada.