lørdag den 4. juni 2011

NITTE

I aftes holdt jeg marathonscrap for mig selv, det blev dog kun til fra 21-00.20, så var jeg kørt træt, men det er noget jeg vil gøre igen, fredage aftener er lige til scrap, hvis man ikke skal tidligt op lørdag:Lige et par nærbilleder, jeg har givet den gas med gesso, embossing, syning, crackle paint og stickles. Og ellers lavet LO'et lidt efter samme stil som Thorvalds, bare tilstræbt det blev mere feminint:

Thorvalds hustru gennem få år var Caroline Margrethe Agerup Kjeldsen, kaldet Nitte. Hun kom fra den store Kjeldsen-familie omkring Ålestrup i Jylland - de modne scrappere kender måske H.O.A. Kjeldsen, tidligere præsident for Landbrugsrådet mv. - ham har jeg faktisk talt med, da jeg fik oplyst, han nok var den, der vidste mest om, hvad der var blevet af Nitte. Men det var nu ikke så meget han kunne bidrage med, men oplyste, at han ved middagsselskaber hos Nittes søstre, kunne huske at Nitte var sjov og "god i replikken", hvilket også fremgår af et brev fra Nitte til Thorvald, som findes i familien. Men den største hjælp til Nittes liv 'efter Thorvald' fik jeg af en hjælper i Greve (tak Bente), som via en Nitte-slægtning og Stadsarkivet mv. fandt frem til Nittes endeligt, nemlig 01.08.1948, hvor hun var død 54 år gammel på Kommunehospitalet af en hjerneblødning. Hun havde arbejdet som kontormus hos Ordenspolitiet i København, og sandsynligvis levet et stille liv. Hendes bror overtog gården derhjemme, mens de 3 søstre alle er søgt mod København, hvilket Nitte også gjorde, da hun blev skilt fra Thorvald.
Det næste jeg må finde ud af er, hvornår de er blevet skilt. Hvad Nitte har bedrevet sit liv med foruden arbejdet, er desværre nok umuligt at finde ud af.
- Jeg synes, hun er så yndig... med tiden kan man se på billeder, at hun ændrer sig og bliver mere trist...
Af de billeder, jeg har af Nitte, er dette desværre det eneste med dato bagpå, det er fra juni 1913, hvor Nitte altså så er 19 år.

7 kommentarer:

Margit sagde ...

Hvor er det SMUKT!!
Sikken et sødt, men særpræget kaldenavn... jeg troede først det var møntet på hendes person!!
Det er SÅ fint - næsten "sprødt" LO... som passer super godt til hendes korte livshistorie og (sikkert) ikke så nemme skæbne...
Det ser VILDT godt ud med den knipling... (jeg har lige smidt en æskefuld ud!!) grrr.... :o(
Ja-tak... det går fremad med benet... (lidt for langsomt) ;o)

Kirsten sagde ...

Øjj, nu har du igen tryllet et smukt slægts-LO frem. Det er bare så fint og feminint og en helt anden stil end vi normalt ser fra dig.
Spændende med dine slægtshistorier, nogle af dem har jeg jo allerede hørt, men det er nu sjovere når der følger et LO med, og man kan "sætte ansigt på".

Karina Beck sagde ...

Det er et flot layout. Lækker stil til billedet.
Det må være sjovt at grave i sin slægtshistorie.
God søndag.

aka sagde ...

Hvor er det bare smukt.
Nitte, med det pudsige navn, er også en smuk pige. Tænk hvis hun vidste, hun sad i et scrapalbum, omgivet af kniplinger og maling....
Flot som du har fået den feminine stil frem - modsat Thorvald. Mon ikke blonden og guldbogstaverne har æren for det.
Det er altså også sjovt at scrolle tilbage i dine indlæg. Jeg skal love for, der sker noget med dig....

Og så husker jeg udmærket H.O.A.Kjeldsen. Hvilket siger en del om min alder..hmmm.

Karin sagde ...

Dejligt at du har mulighed for, trods alt, at vide SÅ meget...
Nitte... sikke et navn :-) gad vide hvor det kommer fra??
Flot LO, og lige i stilen :-)

Charlotte Ravn sagde ...

Hyggeligt med sådan et marathon scrap også selvom man er helt sig selv! Super skønne slægslayouts du har lavet. Spændende sådan at dykke ned i slægtsforskning, håber jeg snart får taget mig sammen til at komem igang med det!

Pia sagde ...

super flot layout og ja du har da givet den gas med alle de lækre detaljer såååå flot og sikke historie. Du må have en god pinse
knus Pia