tirsdag den 23. september 2008

Den virkelige artiskokcreme

For nogen tid siden var der lidt artiskokcreme-snak på en andens blog. Jeg har i lang tid ledt efter min opskrift, som jeg synes er meget lækker. Den stammer fra Søndagsavisen, hvor Anne Larsen har en side med sine opskrifter. Da jeg ikke har kunnet finde min opskrift tillod jeg mig at sende hende en mail om, hvor jeg kunne finde den igen. Her kommer den:

100 gr. hvide bønner skylles og sættes i blød i rigeligt vand på køl i 12 timer. Herfter skylles de og koges i friskt vand i en time. Blendes med 1 glas artiskokhjerter i olie eller 1 dåse i vand. 75 gr. smuttede mandler, saften fra 1 citron og 2 spsk. olivenolie. Tilsæt lage fra artiskokkerne, til cremen har en tyk, grynet konsistens. Smag til med havsalt og friskkværnet sort peber.
Cremen er dejligt vanedannende.... !

...
Inden jeg genfandt opskriften fik jeg den lavet med blendede kikærter i stedet, derfor de gule dimser:




Tja, dette har jo ikke noget med scrap at gøre, bortset fra at man jo kunne blende en gang creme sammen til næste scrap-komsammen, bruschetta med artiskokcreme, uuuuhm !
Prøøøøv det !!!!


4 kommentarer:

Karina Beck sagde ...

Uhh det lyder godt...

Susanne sagde ...

Hold da op, der sker godt nok noget i din verden Dorit, jeg har haft lidt travlt i en periode og derfor ikke besøgt din side, du er vel nok en aktiv kvinde :)
Og tak for opskriften.Det lyder lækkert.

Karina Beck sagde ...

Hej igen.
Jeg har det på samme måde med ikke at bruge noget papir, fordi det er så flot eller fordi jeg vil gemme det til et bestemt LO... ; ) Men der er alt for meget papir, der bare ligger og venter!! Så nu har jeg besluttet mig til at bruge af dem ; ) , )

Anne Bente sagde ...

ummmm mums det lyder godt