lørdag den 24. marts 2012

Where do you come frem ?


Vi er hjemme igen alle 4 efter en formidabel og oplevelsesrig rundtur på Cuba i 18 dage. Ude er godt, men det er også godt at komme hjem til den dejlige kølig luft, vi har opholdt os i ca. 30 gr. +/-, men en behagelig varme, dejligt at komme hjem til sin egen madras og en rugbrødsklemme med ost !
Det trælse er, at man nu igen selv skal finde på aftensmad, rydde væk og vaske op, og jobbet kalder allerede på mandag.......
Jeg har fået taget ca. 1450 billede inkl. lidt film fra noget delfinsvømning og noget badning ved et vandfald, så der forestår lidt redigeringsarbejde, men jeg glæder mig til at få alle billederne ordnet og få nogen af dem fremkaldt til scrap og til min smashbog.Det var rigtig godt at have pigerne med, som begge kan lidt spansk, det er ikke helt nemt at begå sig derovre, hvis man ikke kan komme i kontakt med lokalbefolkningen, de vil mægtig gerne snakke og spørger, hvor vi kommer fra.
....
Skulle nogen være interesserede i hvor fotos'ene er fra, kommer her lidt forklaring.
1. collage:
De små billeder fra venstre til højre:
a. Gammel teaterbygning med blomster på taget, fungerer nu som restaurant. Trinidad.
b. Havana, kanonkugler på Plaza Vieja pladsen med de flotte restaurerede kolonistilshuse med buegange.
c. Capitol, Havana, en efterligning af det hvide hus i Washington, nu museum.
d. Cigarrygende dame, som havde sat sig klar til dagens turiststrøm, jeg fik dog taget dette billede uden hun opdagede det.
e. Tagdækker, H. mente ikke stigen kunne være sikkerhedsgodkendt ! By i Viñalesdalen.
f. Gris på stranden... måske et strandsvin. Nord for Baracoa.
g. Hus i kolonitidsstil. Trinidad.
h. Hemmingways stamværtshus.
Det store billede:
der blev budt på sejltur på floden nord for Baracoa, jeg skulle ikke nyde noget af at komme ned i så'n en lille båd ! - Vi var på udflugt i en safari-jeep fra omkring 1949 !
..
2. Collage:
De 2 store billeder:
1. Hus i Trinidad (lige til scrap)
2. I Baracoa gik vi tur på en lille vej og mødte en dame med 2 papegøjer. (Det var kun den ene, der blev sat frem på gelænderet).
De små billeder:
3. + 4. På grøntsagsmarked, bananer og ranker af hvidløg. Cienfuegos.
5. Hej-nr.plade, Havana.
6. Overalt er der musik i gaden, dette orkester spillede for os på en terrasse m. spisested. Vores guide kendte sangeren og det var hans søn, der ejede spisestedet.
7. Forretning, hvor cubanerne køber varer på rationering for deres pesos, det sjove var at der stod: Viva Fidel og Raul på væggen ! Overalt er der slagord for deres leder(e), noget vi jo heldigvis ikke kender til i DK. Forøvrigt var der mange plakater sat op i anledning af at Paven skal besøge Cuba her den 26.03.
8. Ung tegnestuderende, som tegnede os, mens vi sad og spiste en pizza, det ville han jo gerne have en skilling for, og bagefter var alle glade.
9. Gaden, som vi boede i i Trinidad, bed and breakfast. For enden var et marked, men vi lærte at gå en lille omvej for at slippe for at skulle løbe spidsrod... Selv om fronten på husene ikke ser ud af meget, så skal man ikke lade sig snyde, bagved dørene er der de skønneste lejligheder med atriumgård. Vi boede hos Vivian og Paulo, de havde 4 fine værelser med bad, samt spisested for udefrakommende turister, vi spiste aftensmad der de 3 dage, vi opholdt os i Trinidad. Vivian har så travlt med turister, at hun har en tjener ansat og 2 damer til rengøring og morgenmadsservering.
Af alle byerne vi besøgte kunne jeg bedst lide Trinidad, den by er et mekka for foto- (og scrap-)interesserede.

6 kommentarer:

Margit sagde ...

Halløj... velkommen hjem...!!! ;o)
Godt at høre, at I har haft en fin tur... Super lækre (og mange) go'e billeder du har taget... wauwww...der skal scrappes...!! =0)
Glæder mig til at se endnu mere... Mit album er stadig kun en billedbog (uden tekster!!)- (rødme) piiiinligt...
Knus

Margit sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Margit sagde ...

Samme komm. røg afsted 2 gange...

Annette sagde ...

Velkommen hjem til et flot dansk forår - og den trivielle hverdag. haha.
Sikke flotte billeder, der bliver godt nok noget at scrappe - og sikkert i dine blå nuancer !
Har du mon prøvet at lave fotobøger ? Det ville da være oplagt med så mange billeder. Det er i hvert tilfælde en fin måde at gemme mange billeder på.
God søndag - sikkert med vasketøj....

Charlotte sagde ...

Hold da op!! Cuba!! Hvor spændende.
Godt at høre turen var rigtig god og sikke lækre billeder du viser os. Den papegøje ser altså ud til at den smiler! :) Og sikke laaaange ranker hvidløg. :)
Velkommen hjem igen!!
Og rigtig god søndag aften til dig.

Karina Beck sagde ...

Hvor lyder det bare dejligt! Og superlækre billeder, du har taget.
Ses vi til SAM?