søndag den 10. august 2008

Uge 32, ugens højdespringer

Ugens højdepunkt må være søndagsudflugten til Sverige sidste søndag. Havde lovet min mor at tage med på en bustur til Lund Domkirke og Bosjø Slot/kloster.
Vi startede ud fra Svendborg kl. 07 og landede ved Bosjø kl. 12, hvor vi først spiste en dejlig middag med hele ovnbagte laksesider, bagte kartofter, salat, brød og smør, lidt frugt og til dessert en dejlig chokoladekage + kaffe/te.
Så var der rundvisning ved greven himself (det er nu en grevefamilie, der har ejet slottet i mange år).Haven var delt op med mange roser, dahlia'er, staudebede mv.
Da der er kirke til fortalte greven, at der blev holdt mange bryllupper. Slottet ligger også ganske smukt ned til Ringsjøn.


Attraktionen var bl.a. også et mere end 1000 år gammelt egetræ, det var helt hult i stammen. Så var der også en indhegning med geder (elsker jo geder), 3 heste og længere ude i parken skulle der være lamaer, men der nåede vi ikke ud.
Jeg er vild med det svenske postkasse-system, så jeg måtte have denne stribe med hjem ! (find 2 ens):
Derefter kørte vi retur mod Lund, hvor vi var inde og se domkirken, den var da meget fin (kirker er ikke det største interessefelt) og stor med sideskibe, skriftestol (der synes jeg ikke jeg havde behov for at gå ind), et flot alter og et flot (Jesus)billede ovenover i kuplen. Egentlig var der ret flot, da solen skinnede ind af vinduerne, og lysstriberne landede på vægge og gulve og oplyste kirkerummet.
Inden vi skulle med bussen igen, trissede vi lidt rundt på byens torv med fine blomsterkummer, her foran rådhuset:
Retur over Øresundsbroen (øj, hvor er gelænderne små, når man sidder højt oppe i en bus) så vi en stor vindmøllepark a la den ved Esbjerg. Ellers hastede vi over Sjælland bortset fra et enkelt stop, var hjemme ved 21-tiden.
Alt i alt nok et lidt tyndt program, men så gik den søndag.
Mødte forresten en sød dame her fra Fyn, som fortalte at hun samler på receptkuverter, og dem har jeg nogen liggende af, for det tilfælde, at jeg en dag skulle møde en, som er samler. Så nu er beholdningen fremsendt til damen, hun ringede retur og var meget glad for kuverterne.
Den 28. sept. skal jeg igen med på en tur, denne gang til den tyske ø Sild, ikke sprittur, men en tur, hvor vi kommer i land og skal se naturen og de flotte huse, som skulle findes derovre. Joh, og så kan vi da handle lidt på færgen fra Rømø til Sild...

2 kommentarer:

Kirsten sagde ...

Det lyder da ellers som en hyggelig tur I har været på. Det er nogen flotte billeder du har taget, skal de måske scrappes?

Jeg har faktisk aldrig været på Sild, det er jo ellers rimelig let at komme dertil her fra byen. Jeg har kun været på sprittur, det var "i gamle dage", der var mere gang i spritturene dengang.

Jeanette sagde ...

Hej Dorit.
Det lader til at turen til Sverige har været hyggelig. Sikke nogle pæne ATC kort du har lavet, skal de bruges til noget særlig siden du skrivet at du har nået de 12 og snart skal forlade dig...