fredag den 1. august 2008

Ugens højdepunkt, uge 31

I søndags var vi på besøg i en japansk inspireret have, som ikke ligger langt fra, hvor vi bor. Det er jo tit sådan, at steder, der ligger tæt på hvor man bor, det får man ikke set, mens man gerne kører til den anden ende af landet, for at besøge diverse turiststeder. Da flere af vores familie og venner havde været i haven, bestemte vi, at nu måtte vi vist hellere selv komme af sted. Haven lukker nemlig til næste år, da manden, som gennem 20 år har anlagt og udbygget haven, stopper til næste år, da han runder de 70 år og ikke mere kan overkomme pasningen.
Haven er startet omkring en gård og udvidet efterhånden. Den ligger meget smukt lige ned til Det sydfynske Øhav, og oppe fra en udsigtshøj, kan man se ud over hav og øer. I søndags var det fint solskinsvejr og meget klart, så der var en smuk udsigt.
Jeg tog en masse billeder, og det der ret svært at udvælge, men er her nogle:
...............


Det er her, lad os gå indenfor:
Store granitelefanter tager imod. Der var faktisk en 3., som gemte sig bag bambus'en:
Den største og flotteste sø med åkander, fisk og bro:
Stort japansk tårn. Man kunne gå op på højen fra modsatte side, og på pladsen foran tårnet var borde og stole i granit:
Fra den nyeste del af haven er der en formidabel udsigt. Der er bygget en stor høj og under den er der en grotte med siddepladser.
Der er lavet et stort bassin med spingvand, flodhestefamilie, sæler, frøer, fisk mv.
Højen med grotte, springvand og rosenbede:
8-kantet drivhus med lækre vindruer:
Nærbillede af flotte hvide blomster:
Har hørt, at den skulle hedde Cleopatras nål.
Blå blomster, ved ikke hvad de hedder:
Og endelig hvide kalaer, som er så smukke:
Gæster man Sydfyn er haven bestemt et besøg værd. Det koster 50 kr. for voksne/25 kr. for børn. Man må gerne medbringe madkurven, da der ikke længere er mulighed for at købe noget, og der masser af bænke/borde.
Udover det japanske er der masser af store flotte fucsiatræer og som sagt en stor afdeling med forskellige roser.

------
Ellers har det godt nok været en travl uge på arbejde, halvdelen af personalet er på ferie og tilmed har det været så varmt, at man bliver helt uoplagt.
I morgen er vi jo nogen, der skal til Ibens åbningsreception, det bliver spændende at se de nye kvadratmeter og nok få købt "lidt" med hjem.

4 kommentarer:

Jeanette sagde ...

sikke en flot have, jeg vidste ikke at der lå sådanne en have i nærheden. Jeg håber at jeg kan finde ud af at sende til dig, har ikke prøvet

Marianne sagde ...

Ja nogle ualmindelig flotte billeder, måske vi scrapdamer sku ta madkurven med dertil engang

Kirsten sagde ...

Nå, der blev indlægget af... HI-HI... Det anede mig, at det skulle bruges til ugens højdepunkt ;-D

Det er en fantastisk flot have I har besøgt. Jeg tror faktisk den er en del flottere end den japanske have vi besøgte i Århus. Og så er det jo nogen super flotte billeder du har taget ;-)

Rigtig god fornøjelse til Ibens reception. Faktisk havde jeg tænkt på at tage "futteren" derover, men jeg synes ikke lige jeg har overskud til det. Jeg er nok - lidt ligesom dig - mærket af, at en meget stor del af kollegerne holder ferie. Det bliver til nogen lang og drøje dage, så når jeg er færdig med at "rende huset over" står den på afslapning.

God week-end... ;-)

Dorit sagde ...

Ja, Kirsten, jeg fjernede det første indlæg, fordi det kom til at se for rodet ud.
Havde tænkt om du kom i dag, det kunne have været hygligt, men der bliver jo nok en anden chanche for besøg i Odense.