torsdag den 5. juni 2008

Ud i naturen

Ja, det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med at fotografere naturens frembringelser. Forleden dag sværmede denne guldsmedeagtige ting rundt i min mors have, og jeg fik mig straks listet ind på den. Det fløj flere gange af sted, men vendte hver gang tilbage til samme pind, hvor den sad og solede sig. Jeg fik den endelig ind på XD-kortet, og så ellers hjem og redigere billedet.
På siden fugleognatur.dk kan man få svar på, hvilke dyr man har "skudt", og denne gang ingen undtagelse. Pga vingerne kunne jeg godt pejle mig ind på, at den nok er i guldsmedefamilien og på hjemmesidens galleri fandt jeg frem til, at det måtte være en fireplettet libel pga af pletterne ned af siden. Men nej, fluks meldte en person sig, som straks kunne sige, at denne skabning er en blå libel. Den har nemlig ikke 2 x 2 pletter på hvert vingepar. Og så er det en hun, det kan man åbenbart se på bagkroppen ! Ja, der findes altså nogle nørder rundt omkring, der bare ved sådan noget og heldigvis for det, for nu ved jeg, at dette er en blå libel ! Desværre er den ikke spor sjælden, har ellers aldrig set sådan en, men de findes rundt ved vandhuller og småsøer.
Tror da den skal scrappes en dags tid...


10 kommentarer:

Susanne Meltesen sagde ...

Nøj - sikket smukt billede. Og så er det da fuldstændigt ligegyldigt, om den er sjælden eller ej... billedt er jo helt unikt ;o)

Karin sagde ...

Fantastisk med den natur. Du har skudt et kanont billede. Jeg håber også på en dag at få lært noget mere om mit kamera, så jeg kan blive lige så dygtig som dig :-)

Kirsten Gro sagde ...

Øhh hvor er det hamrende godt , det foto!!!!!!

Anne Bente sagde ...

åhhhh så smukt billede du har taget :)

Christina / LaChris sagde ...

Et rigtig flot billed!!! Og selvfølgelig skal den da scrappes og med hele den tilhørende forklaring. Glæder mig til at se det LO :O)

Pia sagde ...

waw et smukt billede, du er da en kanon fotograf

M&M sagde ...

Hold da op et pletskud du har fået taget der.
Virkelig smukt!!

Stine66 sagde ...

Er du da helt SYNTEZIZER et FLOT foto.

charlotte sagde ...

Hold da helt op et fantastisk smukt pletskud af den blå libel!! Øj manner!! Gad godt at kunne fotografere så godt .... du må også have en del tålmodighed, at du sådan kunne vente på den kom tilbage og sad stille på pinden ... flere gange!
SUPER FLOT!! :-)

Kirsten sagde ...

Nøj hvor er det et godt billede. Du er altså en super dygtig fotograf :-)