lørdag den 28. juni 2008

Ugens højdepunkt(er), 26

For mig har der været 2 højdepunkter i denne uge: dels så afgjort den dejlige dimissionsfest, vi og Merete har overværet over 2 dage ved Majkens afslutning på de 3 års hårde arbejde. Vi startede torsdag aften med festmiddag på "Kosten", hvor der blev holdt fest for de elever, som er færdige og som har boet på kollegiet. Rektor holdt tale (han er nemlig også formand for kollegiebestyrelsen) og de 4 ganglærere holdt sjove taler over hver elev. Og to af pigerne holdt sjove taler om ganglærerne. Der blev sunget og grædt og grint.
Nu er maden jo også en væsentlig del af et sådant arrangement, og køkkenpigerne havde sørget for lækker mad: først tapas med forskelligt, bl.a. rejer på spid, marinerede champignon, kartoffelpandekage, oliven m. mandler, røget skinke og et stykke ost. Dernæst "nænsomt stegt afrikansk springbuk" med tomatsalat m. pinjekerner samt marinerede bønner i salat og jordbær"sovs", flot med det grønne og røde sammen. Til dessert fik vi på et laaangt fad serveret forskelligt is i kugler på marengsbund m. nødder og friske jordbær.De børn fra Samsø, der skal på gymnasiet, kommer på Grenaa Gymnasium, og der er altid forældre, der til afslutningsfesten sørger for Samsøjordbær, -kartofler, og som noget ekstraordinært blev der til desserten leveret sommer på flaske: solbærsnaps fra Samsø.

Efter middagen blev vi lokket med på den lokale pub, mens de unge skulle på discotek, men der var helt dødt, fordi der havde været holdt studenterfest aftenen/natten før, så alle var trætte. Så da vi havde drukket vores ½ liter fadøl og kl. var blevet 01, gik vi de 1½ km retur til vandrehjemmet, hvor vi overnattede. Det var jo en lun sommeraften og lyst på himlen, så hyglig tur hjemad.

Næste dag var der morgenmad på kollegiet og kl. 10 dimission. Det var meget festligt med optræden af skolens musiklærere, der gav en parodi på Natasjas Giv mig Danmark tilbage, som i dagens anledning var ændret men rigtig sjov.
Rektor holdt igen tale, elevrådsformanden holdt tale og så blev der delt eksamensbeviser ud. Både Majken og hendes 2 nærmeste veninder var så heldige at få legater.
Derefter skulle alle studenterne ud at køre i lastbil. I Majkens klasse var en del allerede rejst hjem, da mange af eleverne jo er fra andre lande, så de var kun 10 tilbage. De 4 drenge havde bestilt en limousine, og det så da vældig flot ud, da de kørte af sted i den. Pigerne fulgte efter i privatbiler.
Mens de var af sted pakkede vi Majkens papkasser ned i den lukkede trailer, vi havde lånt (Regnvejr !) Derefter kørte vi ud til Fornæs fyr og nød udsigten og muligheden for at få et lille hvil.Kl. 16.30 hentede vi Majken det sidste sted på ruten og så kørte vi ellers hjem, trætte men fulde af gode minder fra et par dejlige dage.

------------
Mit næste højdepunkt er et rigtigt af slagsen: Andesbjergene.
Min veninde er lige vendt hjem fra en tur til Sydamerika med spændende trekkingtur på 40 km til Machu Picchu samt sejltur på Titicaca-søen, hvor de havde besøgt nogle af de helt specielle siv-øer, som folk bor på.
En meget spændende tur, som lige er min drømmetur, og så var hun ovenikøbet kommet med på afbud.......

 
Posted by Picasahttp://en.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Titikaka_Uros.jpg

Hun plejer ikke at tage så mange billeder, men har sørme fået "skudt" 6 film af, hun er ved at lære det, er hun.
.....
Nå, egentlig har jeg slet ikke tid til at sidde her, for vi har indbudt et par gæster til 3 retter mad i aften, så jeg må hellere løsrive mig. Men ugens højdepunkt skal jo passes !
Ha' en god weekend !

1 kommentar:

Kirsten sagde ...

Det er noget af en flot dimission I har været til. Sikke et fint arrangement.
Fra mit højskoleophold kan jeg godt huske, hvor træls det er når man skal sige farvel, efter at have boet så tæt sammen, og har fået en masse dejlige venner. Det er meget vemodigt.
I aftes var vi til min brors fødselsdag. Der fortale min anden bror og svigerinde om deres tur til Chile og Argentina, som de kom hjem fra for ca. 3 måneder siden. UHA det var spændende at høre om, så jeg kan sagtens forestille mig, hvor spændende det må have været at høre din venindes rejseberetning.