søndag den 20. december 2009

20/31-2


Havregrynskuglerne er trillet færdig og jeg har fået skåret karamellerne ud, de er nu lidt klisteragtige, men smager godt.
Her er opskriften:

5 dl mælk
250 gr. sukker
1 dl sirup
2 spsk. kakao
75 gr. smør
1 tsk. vanillesukker
Mælk, sukker, sirup og kakao røres sammen i en tykbundet gryde og koges til en tyk, flydende jævn masse. Det tager ca. ½ time. Tilsæt smør og vanillesukker og lad den koge ind. Dryp lidt af karamellen i kold vand, hvis den er til at trille til en kugle er den færdig.
Hæld karamellem ud i en form på et stykke bagepapir og lad den køle af, inden den klippes/skæres i mindre stykker. Karamellerne kan serveres, som de er, eller pakkes ind i cellofan (det turde jeg godt nok ikke gøre, da jeg tror det vil hænge i)
.
Havregrynskuglerne er æltet med saft i stedet for margarine, opskriften havde jeg på bloggen sidste jul. Man kan komme lidt rom, dessertvin eller andet i, hvis man vil have dem med sprutsmag.
.
Lanternen fik jeg af min veninde i går, nu står den i vores ellers lidt kølige baggang og luner luften lidt.

3 kommentarer:

Margit sagde ...

MUMS... hvor du kan med lækkert GUF...
Det ser rigtig lækkert ud... må altså prøve karamellerne. Det plejer at være ufrivilligt, når vi laver karamel (I forbindelse med, at vi laver brune kartofler ;o))
Rigtig sød julelanterne.
God aften.

Karina sagde ...

Savl, det ser lækkert ud.
Jeg har aldrig prøvet at lave karameller, men det skal jeg da nu..

LaChris sagde ...

...hvem har spist næsten alle karamellerne og kuglerne!!?? Det må være fordi de smager så godt :O) Jeg vil da lige prøve at finde din margarineløse opskrift...noget sundere må man sige!! Og så må man godt spise mange, ik!!